Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2009 17:08 - Чакайте, бе! Какво се шашнахте, че на Ганьо му е било гот през соца?!
Автор: 100jan Категория: Политика   
Прочетен: 4795 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 13.11.2009 17:10


Чета сега как всички "интелектуалци" се възмущават и чудят защо социологията показва такава носталгия по соца у българина... Чакайте, бе! Ама вие забравихте ли какво беше тогава? Забравихте ли и кои и какви живяха тогава? Защото аз помня. То няма и как да забравя, всичко си е още тук.

Дайте да ви припомня, че взехте да ме дразните. Кога станахте всички демократи, кога отраснахте в Бъкингамския дворец, а?

Първо - спомнете си какви мижитурки бяха всички. Как нямаха и не искаха да имат собствено мнение. Ама слушали се западни радиостанции... Слушаха се, ама от малцина. А от малцината пък съвсем малцина преразказваха какво са чули. А другите, множеството от мижитурки, какво казваше? Помните ли? "Ей, тези лъжат повече и от нашите, бе!"

От нашия клас, наброяващ 30 ученика, двама бяхме металисти, един беше рападжия (тогава още им викахме брейкаджии). Другото каква музика слушаше? Чалга! ЧАЛГА! Гръцка и сръбска чалга, както и точно появилите се пиратски записи на Хисарския поп и Кьоравото Коле. Тук-там и почитатели на Росица Кирилова. Та от 30 човека само трима мечтаеха за западна култура. Другото си беше ориент. И какво очаквате от такива хора? Ми мноу ясну - чалга, какво друго?! Пета симфония на Бетовен за тях е инквизиция, нека сме наясно.

Всички искаха западни стоки, обаче. И как смятаха да ги получат? С революция, със смяна на властта (тоест комунистите)? Дрън-дрън! Смятаха да станат партийци, че да получават тези западни блага наготово. Не да бачкат, а да ги ПОЛУЧАТ. Така смятаха да получат и жилище, кола, вила и жена... И как на такива ще им е добре сега? Че сега се бачка, не се имитира работа.

Ама и аз на кого съм тръгнал да обяснявам...



Гласувай:
4



1. velichka84 - добре, че не съм живяла много в това ...
13.11.2009 18:07
добре, че не съм живяла много в това време. ако сега върнеш същите тези хора в това време, те биха се самоубили. остави ги да мрънкат, те други не знаят.
цитирай
2. him - Ааа,
25.11.2009 15:26
поздрави, много вярно, много вярно. И после защо сме такива и защо никога няма да се оправим, а? Няма материал за повече, това са ни силиците - издишаме. Да си признаем, че толкова можем и това е. "Ние сме велика нация, кисело млеко, секс и демокрация" ;)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: 100jan
Категория: Лични дневници
Прочетен: 243765
Постинги: 33
Коментари: 95
Гласове: 650
Архив