Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2009 09:55 - Защо спрях да подкрепям протеста?
Автор: 100jan Категория: Политика   
Прочетен: 4694 Коментари: 5 Гласове:
1



В началото, когато все още всичко беше плод на ентусиазъм, подкрепях протеста на младите хора и възрастните им колеги. Подкрепях го, защото всеки протест, насочен срещу комунистите и в частност към това правителство, е в унисон с моите убеждения. Обаче взеха да ми светват едни червени лампички.

Първо взех да се притеснявам, че от многото искания на протестиращите едно някакси не беше формулирано правилно. Те искаха повече ред. Не повече законност, не повече държавност, а повече ред! Повече РПУ, повече полицейско присъствие, повече и още ограничавания на правата на гражданите. И някакси отказваха да разберат, че проблемите в България не са от липсата на закони, а от тяхното неспазване. Не са от липсата на полиция, а от нейното качество.

После светна още една лампичка. Протестиращите искаха да се спре приватизацията?! Може би ще е добре и една национализация, а? Извинявайте, ама пак няма да се съглася. Проблемът не е в приватизацията, проблемът е в начина на приватизация. А тя, приватизацията, е всъщност възмездие от комунистическия грабеж, наречен национализация.

Третата лампичка беше искането за дотации от селскостопанските производители. Пояснявам - заради престъпната политика на това правителство дотациите за селското стопанство, отпуснати от ЕС, бяха спрени. Правителството обеща (напълно незаконно) да даде пари от бюджета, които така и не даде, де. И сега тълпата иска да си получи тези пари... Не иска да бъдат наказани виновните, не иска да бъдат спазвани регламентите за отпускане на помощи (без значение европейски или не са парите), а иска пари. Просто иска пари!

И черешката на тортата беше вчерашното искане за ограничаване на правата на лица, навършили 60 години. Да им бъдело забранено да гласуват... Дивотия, която съперничи само на ограничаването приема на студенти, чиито роднини са били "народни врагове" преди 1944-а. Къде остава принципа за равенство (в това число и пред закона)?

Или казано накратко - не мога да подкрепя протест за повече комунизъм, въпреки че е насочен уж срещу комунистите. Не искам държавата отново да ме следи, отново да си присвоява имоти, отново да харчи безумно моите данъци, отново да ограничава хора по признак на произход, възраст, вероизповедание, политически убеждения.

Искам демократична държава. А протестиращите искат ли такава?



Гласувай:
1



1. анонимен - Който не подкрепя протеста
23.01.2009 10:00
е глупак!
цитирай
2. 100jan - zlika,
23.01.2009 10:06
глупак е този, който прави услуга на комунистите отново да върнат времената отпреди 1989-а. Умишлено оставям коментара ти, защото е показателен за нивото на много от протестиращите.
цитирай
3. ironz - протеста беше обречен
27.01.2009 12:38
Проблема идва от там че старите номенклатурчици са се внедрили така здраво във всички отрасли на власта че контролиртат едва ли не как вървим.

Явно стана че са плащали на разно улигофрени да правят безредици а на други да искат тъпи неща.

За съжаление основния проблем е че повечето млади и умни хора се изнесоха от държавата а тези които още са тук са прекалено заети да се занимават с предварително обречени протести.

Истината е една и тя е че народа е смазан от всичката беднотия и мизерия и не му е до нищо. Всеки си гледа неговата да върви и нямам никакво общество, няма организации които да имат интерес да организират някаквио смислени протести ... с други думи нещата са обречени.

500 години сме били под турско робство ... след това вече 65 години под комунистическо.

Що се отнася до полицаите, твърдо ги защитавам за поведението им. Няма логика да те захвърлят с павета и решетки и ти да стоиш.

Като цяло съм за по - радикални мерки, например да се разтрелят няколко "управляващи" от тия в сянка и нещата може и да портъгнат.
цитирай
4. zaw12929 - Жалко
27.01.2009 16:02
Жалко
цитирай
5. pomiqrat - От протести няма никакъв смисъл. ...
15.11.2009 13:36
От протести няма никакъв смисъл. Във властта са едни и същи от 1948 и от тогава до сега се въртят в кръг, за да може всяка фамилия да мине през властта и когато се вдигаш на бунт на власт идват незначителните единици, за да могат и те малко да се порадват на разкоша.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: 100jan
Категория: Лични дневници
Прочетен: 244280
Постинги: 33
Коментари: 95
Гласове: 650
Архив