Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2008 18:24 - Абе, тоя Велчев не прекалява ли вече?!
Автор: 100jan Категория: Политика   
Прочетен: 2957 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Днес вестник "24 часа" услужливо е предоставил трибуната си на бившия ни финансов министър. Всъщност тече поредната безсмислена вестникарска кампания в стил "Българския ВАЦ". Вестникът е избрал (по какви критерии?) няколко известни семейства и сега гледа как те ще се справят с кризата. Та как се справят Велчеви (Милен и бившата министерша)? Ами, оказва се, трудно! Да, трудно! Тъй като този финансов експерт от световна величина е инвестирал семейните спестявания в пенсионни фондове и в акции на фондови борси в България, Англия, Унгария и Русия. Сега да си припомним как същия Милен, горд възпитаник на УНСС и бивш работник на Мерил Линч, в качеството си на финансов министър направи едни хватки с българския външен дълг по различни фондове, в резултат на което само след няколко месеца България загуби около милиард долара, а бившите работодатели на министъра спечелиха почти същата сума. Но това беше тогава. Сега щетите за България са още по-големи. Има ли поне срам у бившия министър? Съдете сами: той ни дава съвети как да се предпазим от кризата! Как? Ето как -

пестете от задгранични екскурзии и не си купувайте нова кола!

 След кат опрочетох това, аз, да си призная, облекчено въздъхнах. Значи няма от какво да се притеснявам! Кола не ми трябва, а и си падам малко домосед - какви екскурзии, какви коли? Обаче изненадите от страниците на същия вестник продължават.

Оказва се, че бившия финансов министър нещо се е объркал, защото вчера на семинар представители на пенсионни дружества обявили, че да, има спад на доходността на пенсионните фондове с 20%, но тя е само счетоводна, а не реална! Така че, спокойно Милене, спокойно Велчев. Те само наужким са на загуба, бе!

Все пак, ако сте забравили кой е Милен Велчев, то тутакси ще ви припомня. Това е зет на бившия финасист на БКП - Стоян Марков, и син на бившия шеф на БГА "Балкан" - Емил Велчев. Като финансов министър, под чието управление е и Агенция "Митници", той играе карти на една яхта със сочения за контрабандист №1 на републиката Иван Тодоров - Доктора (вече покойник). Изглежда не му даде сърце да преследва своите приятели от карето белот, затова извика на помощ своите приятели от Великобритания (Краун Ейнджънт), които срещу висока комисионна не вършеха работата, която и агенция "Митници" не искаше да върши. А братът и бащата на бившия финансов министър са едни от крупните собственици на хотели по българските курорти. Все със чиновническите си заплати.

Така че, уважаеми съблогери, не влагайте в пенсионни фондове, не ходете в чужбина за Нова Година и не си купувайте нова кола (освен пластмасова за детето).




Гласувай:
0



1. simona34 - сещам се за...
27.11.2008 09:25
... една друга персона, начело на една друга държава, в едно друго време, която съветвала поданниците си, като нямат хляб, да ядат пасти. сещам се и как завършила живота си въпросната персона. Дали ексминистър Велчев с абсурдните си съвети ме наведе на такива асоциации?!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: 100jan
Категория: Лични дневници
Прочетен: 244393
Постинги: 33
Коментари: 95
Гласове: 650
Архив