Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.03.2008 15:49 - Имам странното усещане, че някой се опитва да ме води за носа във връзка с трагедията край Червен бряг!
Автор: 100jan Категория: Политика   
Прочетен: 3694 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 01.03.2008 18:53


Всички знаете за трагичната новина от последните няколко часа - два вагона изгарят, 8 човека умират нелепо. Не съм гледал новините по телевизията. Просто не гледам телевизия от години. Дори мачовете на националния отбор не могат да ме накарат да направя изключение. За този инцидент знам от вестниците (хартиени и електронни) и от блог-сферата. Че съм потресен е ясно. Но трижди по-потресен съм от случващото се след това.

Започваме с шефа на БДЖ. За протокола - член на БКП (Българската комунистическа партия), която е партньор с БСП (бившата комунистическа партия). Споменавам това по две причини - защото тази партия никога не е ценила човешкия живот, и защото това е очеизвадно политическо назначение. Та въпросния шеф просто се чуди как да ни убеди, че всичко е било наред с организацията. Че е имало пожарогасители, че са били изправни, че е нормално вратите да се заключват, че е нормално от едно запалено перде да пламнат два вагона и да изгорят за минути.
После ме потресе и версията на други двама бивши комунисти (защо споменавам това - виж по-горе), настоящи министри на транспорта и вътрешните работи. Според тях е нормално една гръмнала луминисцентна лампа да подпали едно перде, което да изпепели два вагона за пътници (не за животни, тоест не сковани от сухи дъски и постлани със сено). Я момент, а? Вие виждали ли сте луминисцентна лапа да гръмва докато работи? Хей така, хоп и бум? А? После, дори и да е гръмнала (силно се съмнявам в тази версия), откъде се е взела искрата, подпалила пердето? А? А и от какво е направено това перде, че пламва от искра?
Потресен съм и от пътниците (живи и мъртви). Защо тези, които са скачали в движение през строшените от тях прозорци, просто не са дръпнали внезапната спирачка, а се е наложило това да прави кондуктор, дошъл чак от трети вагон?
А най съм потресен от едни разкази за пристигнали на момента таксита, отказващи да закарат босите и голи пътници до близкия град (Червен бряг, намиращ се на 2 километра от мястото на инцидента), ако не им бъде платено. Тези пиявици, тези гнусни паразити са завлекли алчните си задници на това място не за да помагат, а за да гледат сеир и ако може - да печелят пари! Пари от трагедията на хората! Пари, с които ще хранят децата си после и ще спят спокойно!

Забележете, че тук няма как да обвиним руснаците, евреите, западняците и турците. За всичко това сме си виновни самите ние и самите ние носим отговорност. Ние, първо като индивиди, а после и като общество!

Срам! Срам! Срам!

Една по-късна моя редакция: Докато на първа страница на блог.бг се честити Баба Марта, се излива бездарна любовна поезия и други алабализми, ето какво мернах случайно в новите постове (най-долу на страницата). По-късно и от там изчезна...

http://thehobbit.blog.bg/viewpost.php?id=168832

Надявам се на това младо момче да не се е случило нищо лошо в този нелеп инцидент!


Тагове:   връзка,   бряг,   МЕ,   край,   води,   усещане,   носа,   опитва,


Гласувай:
0



1. eien - Кошмар!
01.03.2008 15:55
Срам и позор! Дистанцирам се от такива "българи" - това с шофьорите на такситата не ми излиза от ума...
Тук става въпрос за обикновения човек, не за политиците, не за правителството! Наистина голям срам! Отврат! Погнуса!
цитирай
2. thetruth - СРАМ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...
01.03.2008 18:20
СРАМ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
КАК МОЖЕ ПОСТА ЗА ИЗЧЕЗНАЛИЯ МЛАДЕЖ ДА НЕ Е НА ПЪРВО МЯСТО В ИЗБРАНИТЕ ПОСТИНГИ!!!
ЕДВА ЛИ МОГА ДА ПОМОГНА МНОГО, НО ПОНЕ ЩЕ ГО СЛОЖА В БЛОГРОЛА СИ. НАПРАВЕТЕ ГО И ВИЕ!
цитирай
3. roksolana - ...
03.03.2008 10:17
Не "странното усещане, че някой се опитва да ме води за носа", а абсолютната увереност, че ни смятат за пълни идиоти.
цитирай
4. zaw12929 - В следващия постинг сте точен и з...
07.03.2008 22:53
В следващия постинг сте точен и заслужава казаното голямо внимание. Да е на първа страница постинга За всяко нещо има първи път, но вторият ако пак е така, вече е престъпление, ало сега е небрежност
Тук сте го ударили на поличика и това не заслужават жертвите да ги употребявате
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: 100jan
Категория: Лични дневници
Прочетен: 243771
Постинги: 33
Коментари: 95
Гласове: 650
Архив