Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.01.2009 19:11 - БеГе Лог (общност "начално образование") вече прекалиха!
Автор: 100jan Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5248 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 02.01.2009 19:12


Оказва се, че всеки, който е регистриран в бъг лог и надникне в тази общност, после няма как да се откопчи от спама, с който се засипва електронната му поща. Спам, защото без невинната жертва да прави нищо съзнателно, електронния му адрес попада в списък. А не може да направи нищо, защото въпреки изричното натискане на бутона "не желая да получавам още съобщения", то ги получава!

Ето:

На 01 януари 2009 17:37, Начално образование <webmaster@bglog.net> написа:
Ви честити 2009 година.

Нека най-щастливите Ви дни от 2008 година се повторят 365 пъти! Бъдете здрави и обичани!

Да бъдем и през новата година заедно в любимия си блог!


Brought to you by the "nachobrazovanie Community". To get access to more information, please {url}

If you have any questions about this service or to unsubscribe please reply to this email.

Powered by BGLog.


 


И моят отговор (благодаря за идеята на Марио Асенов, автор на блога assenoff.net):

Стоян Савов

 до webmaster
показване на подробностите 19:04 (преди 1 минута)
Отговор
 

На вниманието на персонала и ръководството на  Общност "Начално образование"

КАТЕГОРИЧНО ВИ ЗАЯВЯВАМ, ЧЕ НЯМАМ НАМЕРЕНИЕ ДА ЧЕТА ОБЩНОСТТА ВИ, НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА ИНФОРМАЦИЯТА В НЕЯ И ОТХВЪРЛЯМ НАЧИНА, ПО КОЙТО СЕ ОПИТВАТЕ ДА МИ Я ПРЕДЛАГАТЕ! (Предполагам знаете какво означава писането с големи букви.)

Не отговаряйте на това съобщение. Независимо дали сте го приели, разбрали или не, считам, че с изпращането му съм Ви уведомил и предупредил на принципа на добрата воля за първи и ПОСЛЕДЕН път.

Настоявам незабавно да премахнете ЛИЧНИЯ ми електронен адрес от Вашия пощенски списък и НЕ ЖЕЛАЯ да комуникирам с Вас по НИКАКЪВ начин, освен ако нямам юридическо-правно задължение. Това включва също "на живо", телефон, факс, SMS, изображения, поща (хартиена), електронна поща, програми за онлайн комуникация тип ICQ, Skype, както и възможни други начини. Ако получа от Вас дори само още едно непоискано съобщение НЕЗАВИСИМО от съдържанието и формата му:

1. Ще дам възможно най-широка публичност на неадекватната, порочна, неприятна и досадна практика на ОБЩНОСТА Ви по всички достъпни ми комуникационни канали;
2. Като любител компютърджия ще съдействам и убеждавам за нуждата от ограничаването на достъпа до сайта Ви, игнориране на изпращаната от Вас електронна поща и избягване на Вашите продукти и услуги във всички зависещи от мен мрежи, както и ще посъветвам колегите си, познатите и приятелите да направят същото;
3. Ще уведомя Вашия доставчик и за поведението Ви и ще препоръчам да вземат адекватни мерки с цел предотвратяване на подобни Ваши действия за в бъдеще;
4. Ще предприема АКТИВНИ действия за да си получите заслуженото в съответствие със законите на Република България:

Закон за електронната търговия:

"Чл. 6. (1) Доставчик на услуги, който изпраща непоискани търговски съобщения по електронната поща без предварително съгласие на получателя, е длъжен да осигури ясното и недвусмислено разпознаване на търговското съобщение като непоискано още с постъпването му при получателя.

(4) Забранява се изпращането на непоискани търговски съобщения на потребители без предварителното им съгласие.

Чл. 24. (1) Доставчик на услуги, който извърши или допусне извършването на нарушение по чл. 6, ал. 1, 3 или 4, се наказва с глоба в размер от 250 до 1500 лв., ако деянието не съставлява престъпление.
(2) В случаите по ал. 1 на юридическото лице или едноличния търговец се налага имуществена санкция в размер от 500 до 2000 лв.
(3) При повторно нарушение глобата по ал. 1 е в размер от 500 до 2500 лв., а имуществената санкция по ал. 2 - в размер от 1000 до 4000 лв."

Закон за защита на потребителите:
Чл. 68к. Нелоялни търговски практики са и следните агресивни търговски практики:

"3. отправянето на настойчиви и непоискани търговски съобщения до потребителя по телефон, факс, електронна поща или всяко друго средство за комуникация от разстояние, освен в предвидените в закон случаи за изпълнение на договорно задължение и без да се нарушават разпоредбите на чл. 49 от този закон, на Закона за защита на личните данни и на чл. 6 от Закона за електронната търговия

Чл. 210а. За нарушение на чл. 68г, ал. 1 и 2, чл. 68ж, т. 1 - 11, 13, 15, 18 - 23 и чл. 68к, т. 3 - 6 на виновните лица се налага глоба, а на едноличните търговци и юридическите лица - имуществена санкция, в размер от 500 до 10 000 лв."

И изобщо не се оправдавайте, че в общността не се търгува, тъй като Вие разчитате на по-голям трафик към сайта ви и респективно на някакви рекламни приходи (само като пожелание все още).

--
100jan
Ако не отговарям на писмата Ви: http://6lyokavitza.org/mailГласувай:
0
0Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: 100jan
Категория: Лични дневници
Прочетен: 175852
Постинги: 33
Коментари: 95
Гласове: 650
Архив