Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.10.2008 14:50 - Стояне, гледай позитивно на нещата, бе пич!
Автор: 100jan Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2385 Коментари: 1 Гласове:
0



Напоследък все по-често срещам подобни изявления. Не винаги са адресирани до мен, но винаги се намира някой, който да каже (напише), че трябва да тледаме позитивно. НДСВ продължи грабежа на страната, ама Симеон помоли да гледаме позитивно. И веднага се намериха подобни хора. Ограбиха страната, ама построиха чешмички! Супер, нали?

Да си представим сега как трябва да изглежда човек, гледащ позитивно на нещата (винаги). Да кажем, че навън е някакъв библейски потоп с гърмежи и светкавици, а на нашия герой са му свършили цигарите. Какво прави той? Той гледа позитивно на нещата, затова си съблича дрехите, облича бански и с плавници и шнорхел отива за цигари до Билла. Щастлив и с много позитивна енергия, от Билла си закупува и една хавлия, която на излизане вече му е непотребна, затова позитивно я сгъва на четири и поставя в кошчето. Прилича ли ви подобен човек на завършен идиот, ползващ медикаментозна помощ и лечение? А?

Курортите ни са заприличали на бетонни джунгли и панаир на кича... Ама, моля ви, гледайте позитивно! Така се създават работни места! Обратните води от хотелите се изливат директно в морето, или в някоя затънтена местност... Ама пък и вие! Гледайте позитивно! Така се наторява почвата! И в Столипиново е така, а някой да е умрял от холера там? Море и планина не остана, а ние още наричаме подобни клоаки "курорти"... Хайде сега пък вие! Гледайте позитивно! Майната им на морето и планината, ние ще превърнем нивите в голф-игрища и така ще дойдат още по-богати туристи! А и нови работни места ще създадем!

Звучи ли ви познато? Спомнете си пак за идиота на мадикаментозно лечение.

Когато се разследва нещо, то винаги се задава и този въпрос: А кой има интерес от това? Да, бе! Кой има интерес от това, ние, нещастните идиоти без медикаменти, да гледаме позитивно? Дали не е този, който продължава да ни смуче труда и парите като пиявица, който не си мръдва дори веждата, когато престъпници от различен калибър и качество трепят, обират, лъжат? Дали не е същия, който иска от нас само да бачкаме, да пълним стомаси с евтина (и често вредна) храна, да гласуваме, а понякога (всъщност доста често) да изпращаме по някой СМС в подкрепа на поредната "национална" кауза?

Не знам! Жена, дай сега хапчетата!



Тагове:   Нещата,


Гласувай:
0



1. viovioi - да тези акции с СМС са ужасни!
14.10.2008 15:55
някаква алтруистка просия с привкус на чисто изнудване. Поздрави!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: 100jan
Категория: Лични дневници
Прочетен: 244415
Постинги: 33
Коментари: 95
Гласове: 650
Архив